Ga naar Content

Twee Beverwijkers aangehouden na opzettelijke aanrijding in Haarlem

De politie heeft twee mannen uit Beverwijk aangehouden na een aanrijding op de Professor Donderslaan in Haarlem. Daarbij raakte een man zwaargewond. De verdachten zijn allebei 31 jaar oud. Aan de aanrijding ging een conflict vooraf, zegt de politie.

Politie rukt uit na opzettelijke aanrijding Prof. Donderslaan Haarlem - Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

Het verkeersincident gebeurde maandagavond rond 20.40 uur. Het slachtoffer werd aangereden door een zwarte Citroën C1. De bestuurder ging er vervolgens vandoor richting de Amerikaweg. De politie vroeg getuigen op X uit te kijken naar dat voertuig, dat schade had aan de voorzijde en de voorruit. Daarbij riep de politie op om de inzittenden niet zelf te benaderen, maar direct 112 te bellen.

Getuigen en beelden gezocht

Dinsdagochtend meldt de politie dat het voertuig is aangetroffen en de twee verdachten zijn aangehouden. Hun precieze rol wordt onderzocht. Inmiddels is duidelijk dat de bestuurder nog altijd vast zit voor verhoor. De bijrijder is in afwachting van verder onderzoek op vrije voeten.

De politie is nog op zoek naar getuigen van de ruzie die aan het incident vooraf ging. Ook hoopt de politie dat er mensen zijn die beelden van bijvoorbeeld een dashcam of slimme deurbel hebben, waarop meer van het conflict te zien is.

Politie doet onderzoek na aanrijding Prof. Donderslaan Haarlem - Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]