Ga naar Content

Jort (19) wil wereldkampioen meubelmaker worden: "Het is mijn passie"

Het schoolgebouw is nagenoeg uitgestorven sinds het begin van de zomervakantie. Maar nog niet iedereen geniet van zijn welverdiende rust. De 19-jarige Jort Rommel is namelijk aan het trainen voor het wereldkampioenschap meubelmaken voor studenten. Begin september reist de student uit Limmen naar het Franse Lyon om zijn dromen na te jagen.

Jort Rommel uit Limmen doet mee aan WK meubelmaken - NH/Frank Veenhof

Toen Jort drie jaar geleden begon aan zijn studie op het Horizon College in Heerhugowaard (vanaf augustus genaamd Talland College) zagen docenten direct talent in hem. "In het eerste leerjaar dachten we al dat Jort geschikt zou zijn voor deze wedstrijd", vertelt docent Stefan Vlaar.

Studenten uit zestig landen

In maart mag Jort Rommel namens zijn school meedoen aan het Nederlands Kampioenschap. En met succes. "Tijdens de kwalificatie ging het niet zo goed, maar ik mocht toch door en in de finale had ik het mooiste kastje gemaakt", zegt een trotse Jort.

Tekst gaat verder onder de foto.

Jort gaat in september naar Lyon voor het WK - Foto: Foto: Olivier Huisman

Tijdens het wereldkampioenschap voor mbo-studenten strijden circa 1600 jonge vakmensen in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel beste vakman of vakvrouw van de wereld. Studenten uit zestig landen doen mee en Jort maakt deel uit van het Nederlands team.

Bescheiden

Of Jort ook daadwerkelijk wereldkampioen kan worden durft hij niet te zeggen. "Ik hoop natuurlijk dat ik zo hoog mogelijk eindig, maar ik weet nog niet hoe goed de andere studenten zijn", zegt de jonge meubelmaker. Docent Vlaar heeft veel vertrouwen in Jort. "Ik denk dat hij best in de top drie kan gaan eindigen."

Jort heeft nog een aantal weken om te trainen. Het WK in Lyon is 10 t/m 15 september.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]