Ga naar Content

Strandpaviljoen Beach Inn herrijst na grote brand: eind augustus weer open

Ruim een half jaar geleden stond de wereld van uitbater Peter de Bie even stil, zijn geliefde strandpaviljoen Beach Inn zag hij in rook opgaan. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan het heropbouwen van het pand. Eind augustus opent de gloednieuwe Beach Inn zijn deuren.

De Beach Inn gaat weer open eind augustus. - NH Nieuws

Het is inmiddels meer dan een half jaar geleden dat eigenaar Peter de Bie zijn strandpaviljoen Beach Inn in vlammen zag opgaan. Nu werkt hij bijna dag en nacht samen met zijn familie, kennissen en werklui aan het heropbouwen van de geliefde strandtent. Eind augustus verwachten ze weer open te kunnen gaan. 

Nachtmerrie 

De nacht van 14 op 15 december 2023 was een nachtmerrie voor eigenaar Peter de Bie. Zijn vrouw maakte hem midden in de nacht wakker omdat ze in de verte een oranje gloed zag op het strand van IJmuiden. Nietsvermoedend stond hij op. "We wonen boven op de duinen. Ik had er niet aan gedacht dat het ons pand kon zijn, maar ik ging toch kijken."

Eenmaal beneden, bleek het toch waar te zijn: zijn geliefde strandpaviljoen Beach Inn stond in lichterlaaie. "Je zag al het verschrompelde staal op een hoopje liggen. Er was zo weinig nog over van hoe het eruit zag. Het leek wel een autokerkhof."

"Er was zo weinig nog over van hoe het eruit zag. Het leek wel op een autokerkhof"

Peter de Bie, uitbater Beach Inn IJmuiden

Tijd om te rouwen was er niet. "Ik kon er niet even bij stilstaan. Die tijd was er gewoon niet", vertelt de uitbater. Al snel schoten familie, vrienden en kennissen te hulp om hun geliefde strandtent te kunnen redden. Er werd een inzamelingsactie opgestart door makelaar Esther Otten. Andre van Bergen, van de band Drie Vierkante Meter, organiseerde een benefietconcert. "Iedereen die wilde helpen, deed mee. Het gaf me zoveel energie en hoop."

Hij kijkt op dit moment hoopvol naar de toekomst, ondanks de enorme tegenslag van deze winter. "Zonder de mensen rondom ons, was dit niet gelukt."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de IJmond?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]