Ga naar Content

In beslag genomen pantertjes Nila en Suki vinden nieuw thuis in Anna Paulowna

Pantertjes Nila en Suki waren nog maar 11 weken oud toen ze in maart van dit jaar door de politie werden gevonden bij een particulier in het oosten van het land. Het is verboden om panters als huisdier te hebben en dus werden ze in beslag genomen. Bij Stichting Leeuw in Anna Paulowna kregen ze daarna de zorg die ze echt nodig hebben. Nu wordt de stichting definitief hun nieuwe thuis.

In beslag genomen pantertjes Nila en Suki vinden nieuw thuis in Anna Paulowna - NH Nieuws

Deze week kwamen eindelijk de papieren met het verlossende antwoord binnen, Nila en Suki zijn de nieuwste familieleden van Stichting Leeuw in Anna Paulowna. De afgelopen maanden verbleven ze vanwege het onderzoek door justitie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit nog in een speciale, afgesloten ruimte. Nu de administratie op orde is, mogen ze eindelijk verhuizen naar hun nieuwe verblijf. 

"Ze krijgen hier veel meer ruimte. We gaan ze hier de eerste tijd even laten wennen aan hun nieuwe binnenverblijf. Wel hebben we al een speciaal luik geplaatst zodat ze naar buiten kunnen gluren. Dan kunnen ze al langzaam wennen aan het buitenleven, want dat zijn ze ook nog niet gewend. Het wordt straks heerlijk voor ze als ze van deze buitenruimte kunnen genieten", zegt dierenverzorger Shoshana Pijnenburg van Stichting Leeuw.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: NH Media

De dieren kwamen vier maanden geleden aan op dierenpark Hoenderdaell. Ze wogen toen ongeveer vijf kilo. "Ze waren heel bang. Ze waren maar weinig mensen gewend. We hebben er flink in geïnvesteerd om het vertrouwen van ze te winnen. Naar mate de tijd vorderde kwamen ze los en ja, je kunt nu wel zeggen dat het heel goed met ze gaat."

De dieren zullen, omdat ze even aan hun nieuwe verblijf moeten wennen, nog niet meteen te zien zijn voor het publiek van Landgoed Hoenderdaell.

Hoewel ze dus nog maar een paar maanden oud zijn, begint hun karakter al aardig duidelijk te worden voor de dierverzorgers. "Suki is de stoerdere van de twee. Ze neemt vaak het initiatief en claimt het speelgoed. Nila kijkt wat meer de kat uit de boom. Maar als ze het vertrouwt, komt ze ook wel los. Met zijn tweeën breken ze de tent af. Ze hebben heel veel steun aan elkaar. Voor ons zijn ze heel leuk om mee te werken."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]