Ga naar Content

Verdachte van in brand steken eigen huis in Wervershoof blijft langer in voorarrest

De bewoner van het huis aan de Europasingel in Wervershoof dat vorige week volledig afbrandde, blijft nog zeker twee weken in voorarrest. Hij wordt ervan verdacht zelf het vuur te hebben aangestoken. 

Foto: Foto's: Inter Visual Studio/ Daniëlle Rood

De aanhouding zorgde voor ongeloof van Mariska Ruiter. Ze kent haar buurman als een aardige man, al had hij wel de nodige psychische problemen. Op beelden van haar videodeurbel is te zien dat de man het gezin komt waarschuwen voor de brand. Daarbij zegt hij ook: 'Ze hebben mijn huis in de fik gestoken'. Wonderwel weet de brandweer te voorkomen dat het vuur overslaat naar andere woningen in de buurt. 

Onderzoek naar mogelijk conflict

De politie zendt een dag na de brand en de aanhouding nog een Burgernetbericht uit. Er zou mogelijk een conflict aan de brand vooraf zijn gegaan. En getuigen worden op geroepen zich te melden. De politie laat weten dat er geen tips zijn binnengekomen. 

Wel is het forensisch onderzoek in de woning afgerond. Daaruit is gebleken dat de brand is aangestoken. En volgens het Openbaar Ministerie is de bewoner daar zelf voor verantwoordelijk. Meer details worden nog niet bekend gemaakt. Over twee weken wordt besloten of het voorarrest opnieuw wordt verlengd, of dat de man weer vrij komt. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]