Ga naar Content

Gordon heropent horecazaak in Blaricum: "Ik ben weer verliefd, maar dan op mijn zaak"

Na twee jaar is Gordons horecazaak Blushing weer terug in Blaricum, in een oude boerderij pal tegenover zijn vorige vestiging. Zaterdag opent hij de deuren van zijn nieuwe zaak: "Ik ben enorm blij dat ik dit weer heb aangedurfd."

Foto: NH Media / Eva Doesborgh

In vier maanden heeft Gordon de horecatent opgezet. "In april werd ik gebeld door de makelaar van het pand. Ze hadden het daar net opgeknapt", vertelt hij. Eerder was zijn oog ook al op het boerderijpand gevallen, maar omdat er nog zo veel aan moest gebeuren verdween dat idee al snel. "Via een videoverbinding liep ik met hem mee door het opgeknapte gebouw. Ik zat namelijk zelf in Kaapstad. Eigenlijk was ik meteen verkocht", vertelt hij.

Extravagante inrichting

Voor het interieur heeft Gordon zich laten inspireren door de Mexicaanse kunstschilderes Frida Kahlo. "Naast dat ik haar werk altijd al heb bewonderd, ontdekte ik dat zij enorm veel tegenslagen heeft meegemaakt. Toch bleef ze altijd veerkrachtig. Daar herkende ik mezelf in", legt hij uit.

Naast de inspiratie uit Mexico, komen zijn andere reizen ook terug in de extravagante inrichting. "Elk hoekje heeft zijn eigen verhaal", zegt hij al wijzend naar een wand met tientallen gouden spiegels. "Dat zag ik bijvoorbeeld in een restaurant in Madrid. En dat vond ik zo leuk dat ik het hier ook moest hebben."

"De mensen hier zullen de afgelopen twee jaar wel een cafeïnegebrek hebben gehad"

Gordon

Gasten kunnen zoals vanouds in Blushing terecht voor koffie en lunch, maar vanaf september kan men er ook dineren. "Ik heb alle gerechten eerst zelf voorgekookt", zegt Gordon trots. Hij laat op zijn telefoon de verschillende gerechten zien die hij thuis heeft gemaakt, geserveerd op Versace-borden. "Ik ben weer verliefd, maar dan op mijn zaak", zegt hij lachend.

Personeelstekort

In 2022 sloot Gordon na acht jaar de deuren van zijn vorige Blushing-zaak, met als reden een personeelstekort. Hij realiseert zich dat dit nu weer een probleem kan worden. "Ik ben wel geschrokken dat de situatie nog steeds zo is. Maar toen ik mijn personeel ontmoette, luchtte dat enorm op. Ik denk dus wel dat het goed gaat komen", vertelt hij.

Gordon zegt dat hij zelf ook regelmatig te vinden zal zijn in zijn nieuwe zaak. "Ik woon nu in het pand ernaast. Dus als ik in Nederland ben, zeker. Maar als het weer wat slechter is, ben ik waarschijnlijk in Dubai te vinden."

'Cafeïnegebrek'

Gordon zegt dat niet alleen hij staat te springen om de deuren te openen, maar ook veel dorpsbewoners. "Veel mensen zijn op straat al naar me toe gekomen. Ze zeiden dat ze het heel leuk vinden dat Blushing terugkomt", vertelt hij enthousiast. "En dat kan ik me wel voorstellen. De mensen hier zullen de afgelopen twee jaar wel een cafeïnegebrek hebben gehad", grapt hij.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Gooise streekredactie

Meer nieuws uit 't Gooi?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi
🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]