Ga naar Content

Gewonde bij steekpartij op Damrak, handhavers herkennen 19-jarige verdachte

Bij een steekpartij op het Damrak in het Centrum is rond 20.00 uur iemand gewond geraakt. De politie heeft lange tijd in de omgeving naar de dader gezocht. Rond 21.30 uur werd er op de Nieuwmarkt een verdachte aangehouden. 

Volgens getuigen vond de steekpartij op de stoep voor een supermarkt plaats en vluchtte het slachtoffer daarna de supermarkt in. Meerdere ambulances zijn ter plaatse. Ook werd het Mobiel Medisch Traumateam opgeroepen. De traumahelikopter landde verderop op het Marineterrein en de arts en verpleegkundige werden daarna per politieauto naar het Damrak gebracht.

De politie had na de steekpartij het signalement van de verdachte via Burgernet verspreid. In de omgeving reden verschillende politieauto's rond om de man te zoeken. Ook handhavers zochten mee.

 

 

Foto: Martin Damen

Een paar handhavers zagen op de Nieuwmarkt een man lopen die aan het signalement voldeed. Zij alarmeerden de politie. Agenten hebben de verdachte daarna opgepakt. Een politiewoordvoerder laat weten dat het om een 19-jarige man gaat. De verdachte is naar het cellencomplex overgebracht en zal later door de recherche verhoord worden.

De Forensische Opsporing van de politie heeft sporenonderzoek gedaan op de plek waar de steekpartij plaatsvond. Een deel van de stoep is afgezet. De supermarkt blijft waarschijnlijk de rest van de avond dicht.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]