Ga naar Content

Flinke verkeershinder verwacht door werkzaamheden Amerikaweg Haarlem

De komende maanden wordt groot onderhoud gepleegd aan de Amerikaweg in Schalkwijk. Het werk begint maandag 5 augustus en duurt tot het eind van het jaar. Het verkeer op deze belangrijke toegangsweg wordt omgeleid via de Europaweg en de Kennedylaan. Na de Amerikaweg is de Boerhaavelaan aan de beurt.

Amerikaweg Haarlem - Foto: Gemeente Haarlem

In Schalkwijk en Haarlem-Oost verrijzen veel nieuwe woningen. Dat zorgt ook voor meer autoverkeer. De gemeente maakt daarom de veelgebruikte toegangswegen meer toekomstbestendig. 

Vanaf maandag 5 augustus wordt onder meer het asfalt vernieuwd op de Amerikaweg. Verder komt er een ondergrondse opvang van regenwater en komen er extra bomen en ander groen. Tussen de Amerikaweg en het Zuster Rebelpad komt een nieuw stuk fietspad te liggen. Het werk aan de Amerikaweg moet in december van dit jaar klaar zijn.

Boerhaavelaan

Vanaf januari 2025 wordt groot onderhoud gepleegd aan de Boerhaavelaan. Ook die weg krijgt nieuw asfalt, meer bomen en groen. Aan de noordkant van de Boerhaavelaan wordt een nieuw fietspad aangelegd. 

De werkzaamheden zijn in maart klaar, als alles volgens planning loopt. Het verkeer van en naar Schalkwijk wordt omgeleid via de Europaweg of de Kennedylaan. 

Op onderstaand kaartje zijn de omleidingen voor het verkeer aangegeven.

Omleiding Amerikaweg - Foto: Gemeente Haarlem

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]