Ga naar Content

Aantal dierenpensions in Noord-Holland gestegen, maar zitten nog steeds 'propvol'

Het aantal geregistreerde dierenpensions in Noord-Holland is dit jaar met 51 procent gestegen ten opzichte van 2019. Toch blijkt dat de meeste pensions in onze provincie, na een rondgang van NH, nog steeds 'propvol' zitten. "Je moet er snel bij zijn, anders pies je naast de pot."

Honden bij dierenpension Boerdik - Foto: Pension Boerdik

Dierenpension Tussenwijck in Beverwijk zit al sinds mei dit jaar 'propvol', en tot oktober is er helemaal geen plekje meer vrij. Dat het aantal dierenpensions in de provincie flink is gestegen, betekent voor het pension niet dat er minder reserveringen binnenkomen. "We moeten nog steeds vaak 'nee' verkopen."

In Noord-Holland is het aantal dierenpension in de afgelopen zes jaar gestegen van 161 naar 243 pensions die geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel. Daarmee staat onze provincie op de tweede plaats qua aantal pensions, ten opzichte van andere provincies in Nederland. 

Van 3 naar 100 honden

Jacqueline, medewerker van het pension, ziet een groot contrast tussen de coronaperiode en nu: "Tijdens die periode hadden we hier misschien drie honden. We zitten nu op 90 tot 100 honden tegelijk. Het is echt volle bak."

Het aantal reserveringen blijft jaarlijks groeien. Daarnaast reserveren de huisdiereigenaren steeds eerder in het jaar een plekje. Zo is Jacqueline nu al bezig met de reserveringen voor de kerstvakantie.

"Ik heb mensen huilend aan de telefoon gehad met de vraag of er plek is voor hun huisdier"

Sonja Geurts

Dat ziet ook Sonja Geurts, eigenaar van dierenpension Boerdik, waar er zelfs al reserveringen zijn gemaakt voor volgend jaar december. "Als je een goede plek wil hebben, moet je er snel bij zijn, anders pies je naast de pot", benadrukt de eigenaar. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Honden die logeren bij dierenpension Boerdik - Foto: Dierenpension Boerdik

In kattenpension De Oppas kunnen nieuwe katten ook niet meer terecht. Zelfs de reservelijst zit helemaal vol. "Ik zou het dubbele aantal kunnen opvangen als ik de reservelijst zie", zegt eigenaar Kees.

Baasjes over het hele land bellen Kees met de vraag of hun kat alsjeblieft bij hem kan verblijven. "Er komen zelfs katten uit Rotterdam naar mij toe." Dat merken de andere twee pensions ook. "Mensen rijden graag een heel stuk om hun dier onder te brengen", zegt Geurts. "Ik heb dieren uit het hele land in mijn pension." 

Eerst je dier, dan jij

Geurts tipt daarom om éérst een pension te boeken en pas daarna je eigen hotel of campingplaats. "Ik heb mensen huilend aan de telefoon gehad met de vraag of er plek is voor hun huisdier", vertelt ze. "Je kan niet aankomen met de vraag of je huisdier over twee weken bij ons terecht kan, want we zitten gewoon vol."

Een dierenpension is een logeeradres waar je tegen betaling je huisdier kan onderbrengen. Hoelang je huisdier mag blijven en hoeveel het kost verschilt per pension. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.