Ga naar Content

Uitslaande brand verwoest stolpboerderij in Zwaagdijk-West

Een stolpboerderij aan de Zwaagdijk in Zwaagdijk-West is volledig in de as gelegd door een brand. Volgens de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is de woning niet meer te redden en laat de brandweer de boerderij gecontroleerd uitbranden.

Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood

De eerste melding van de brand kwam rond 17.40 uur binnen bij de meldkamer. Er woedde brand in de rieten kap van een boerderij, laat de veiligheidsregio weten. Het vuur verspreidde zich langzaamaan steeds verder en er komt veel rook vrij, die in de wijde omgeving te zien is.

Omdat het riet zo makkelijk ontvlambaar is, schaalde de brandweer al snel groots op. Er zijn veel hulpdiensten op de brand afgekomen. De brandweer is binnen en buiten de woning bezig met blussen, maar kon toch niet voorkomen dat rond 19.10 uur de veiligheidsregio liet weten de woning als onbewoonbaar te beschouwen. De brandweer laat de woning gecontroleerd uitbranden.

Bewoners op tijd gevlucht

De bewoners van de stolpboerderij hebben de woning op tijd kunnen ontvluchten. Zij zagen de eerste steekvlam, waarna een van hen nog probeerde de boel te blussen met een branddeken, maar dat mocht niet baten.

De brandweer adviseert mensen die last hebben van de rook om ramen en deuren gesloten te houden. Het is nog niet bekend hoe de brand kon ontstaan.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.