Ga naar Content
Een close-up van de deur van een Nederlandse politieauto met het logo "POLITIE", vergezeld van een vlammend fakkelembleem. De auto is voorzien van blauwe en rode diagonale strepen. Het witte oppervlak van de auto is ook gedeeltelijk zichtbaar.
Noord-Holland

112 -blog | Britse jongen (14) overleden na ongeval in Buiten-IJ, woningbrand aan de Nieuwe Laagzijde in Schagen

28 juli 2024, 08.13 uur · Aangepast 31 juli 2024, 14.02 uur
Door: Redactie · Foto: ANP

Welkom in het NH Nieuwsblog van zondag 28 juli. In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van het 112-nieuws uit de provincie.

28 juli 2024, 22.05 uur

Woningbrand aan de Nieuwe Laagzijde in Schagen

In een woning aan de Nieuwe Laagzijde in Schagen is rond 20.15 uur brand ontstaan. Na ongeveer een kwartier werd opgeschaald naar 'grote brand', waarna extra hulpdiensten in actie kwamen. Het is nog onbekend of er gewonden zijn en hoe de brand is ontstaan

Brand aan Nieuwe Laagzijde in Schagen - Foto: Inter Visual Studio / Heavenly Hoorn

28 juli 2024, 22.01 uur

Britse jongen (14) overleden na ongeval in Buiten-IJ

De tiener die vanmiddag door duikers uit het water van het Buiten-IJ is gehaald is overleden. De jongen was met zijn vrienden in het water, maar bleek niet goed te kunnen zwemmen en verdween onder water, meldt de politie.

Nadat duikers van de brandweer hem vonden, is hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar heeft het niet overleefd.

28 juli 2024, 19.41 uur

Fietser gewond na botsing op Santpoortse Dreef in Santpoort-Noord

Een fietser is gewond geraakt, nadat hij rond 19.00 uur botste met een scooter op een rotonde aan de Santpoortse Dreef in Santpoort-Noord. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie aan NH.

Er werd een traumahelikopter ingezet, een deel van de rotonde is enige tijd afgezet. Wat er precies is gebeurd is nog onbekend.

Fietser gewond na botsing Santpoortse Dreef in Santpoort-Noord - Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

28 juli 2024, 18.11 uur

Brand in portiekflat Radarstraat IJmuiden

Aan de Radarstraat in IJmuiden is rond 17.30 uur brand uitgebroken in een portiekflat. Een woordvoerder van de veiligheidsregio laat weten dat er vier mensen ter plekke zijn nagekeken vanwege rookinademing, een persoon is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Op foto's is te zien dat de brandweer een verbrande elektrische fiets uit het pand heeft gehaald. Het is nog niet duidelijk of de fiets iets met de brand te maken heeft. 

Brand in portiek Radarstraat IJmuiden - Foto: Inter Visual Studio / Bas Bergamin

28 juli 2024, 17.39 uur

Twee fietsers botsen in Badhoevedorp

Op de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp zijn een fietser en een wielrenner rond 17.00 uur op elkaar gebotst. Beide zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Fietsers botsen in Badhoevedorp - Foto: Inter Visual Studio / Davey Baas

28 juli 2024, 17.22 uur

Tiener uit Buiten-IJ gehaald door hulpdiensten, in 'zorgelijke toestand' naar ziekenhuis

De hulpdiensten hebben vanmiddag een jongen uit het water van het Buiten-IJ gehaald. De tiener is uit een boot gevallen en werd daarna een tijd lang vermist. De brandweer laat weten dat het slachtoffer in 'zorgelijke toestand' naar het ziekenhuis is gebracht.

Het ongeval werd rond 15.30 uur gemeld door iemand anders die op de boot zat. Teams van de politie, brandweer, ambulance en kustwacht werden naar de plek van het ongeluk gestuurd. 

Foto: Inter Visual Studio

28 juli 2024, 16.52 uur

Brand uitgebroken in woning in Oostwoud

Op de eerste verdieping van een woning aan de Pletering in Oostwoud is vanmiddag brand uitgebroken. Al gauw werd opgeschaald naar een grote brand, maar dat was volgens een woordvoerder van de brandweer 'om extra mankrachten in te zetten die hun collega's eerder konden aflossen'. 

De bewoners waren niet thuis toen de brand uitbrak, er zijn geen gewonden gevallen. Het vuur is inmiddels uit, de oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Brand Pletering Oostwoud - Foto: NH Media

28 juli 2024, 11.48 uur

Flinke brand in fietsenwinkel IJmuiden

In een fietsenwinkel op het Marktplein in IJmuiden is vanochtend rond 10:40 uur brand uitgebroken. De brandweer is massaal uitgerukt om de brand te plussen. De brand is ontstaan in de werkplaats van de winkel.

Inmiddels is de brand onder controle. De brandweer doet nog een nacontrole en zal het pand ventileren, laat de veiligheidsregio weten op X.

Foto: Inter Visual Studio