Ga naar Content

Tiener uit water Buiten-IJ gehaald, in 'zorgelijke toestand' naar ziekenhuis

De hulpdiensten hebben vanmiddag een jongen uit het water van het Buiten-IJ gehaald. De drenkeling viel uit een boot en werd daarna een tijd lang vermist. De brandweer laat weten dat de toestand van de tiener 'zorgelijk' is. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval werd rond 15.30 uur gemeld door een andere passagier van de boot. Daarna werd er groot opgeschaald. Teams van de politie, brandweer, ambulance en kustwacht werden naar de plek van het ongeluk gestuurd. 

Drie duikteams van de brandweer gingen het water in om de vermiste persoon te vinden. Er vlogen ook helikopters van de politie en kustwacht over het Buiten-IJ. Daarnaast stond een traumahelikopter uit voorzorg aan de kant.

De jongen werd uiteindelijk door een van de duikteams gevonden en uit het water gehaald. Iets voor 17.00 uur meldde de brandweer dat de jongen naar het ziekenhuis was gebracht.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat nog onderzocht wordt hoe het kon gebeuren dat de jongen in het water viel. Er wordt vooralsnog uitgegaan van een ongeluk.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]