Ga naar Content

Bezoekers Park van Luna verbaasd en geschokt door verdrinking peuter: "Hoe kan dit, het water is ondiep"

Bezoekers van het Park van Luna reageren met ontzetting én verbazing op de verdrinking van een tweejarige peuter. Het kindje overleed gisteravond nadat het in het water van het Meer van Luna was beland. 

Peuter (2) verdronken Park van Luna Heerhugowaard - Foto: Sander Kaaij

Het is gisteravond rond de klok van zeven uur als een omstander het kindje roerloos in het water ziet liggen. Hij twijfelt geen seconde, tilt het kindje op en draagt het naar de kant. Daar wordt direct groot alarm geslagen. In afwachting van de hulpdiensten, beginnen omstanders met de reanimatie. 

Onder hen EHBO'ers van het festival Luna Beach, dat op dat moment enkele honderden meters verderop aan de gang is. Zodra artsen ter plaatse zijn, nemen zij de hulpverlening over. Om het slachtoffertje aan het zicht te onttrekken, worden er schermen geplaatst. Later op de avond meldt de politie dat de reddingspogingen vergeefs waren: het kindje is overleden. 

"Je weet niet wat er is gebeurd, dus het is moeilijk oordelen"

Moeder van gezin met twee kinderen

Ook vandaag zitten er weer flink wat mensen op het strandje en de grasstrook erachter. De ouders van een gezin met twee kinderen zegt altijd waakzaam te zijn. "Een ongeluk zit in een klein hoekje", aldus de moeder, die liever niet speculeert over de aanleiding. "Je weet niet wat er is gebeurd, dus het is moeilijk oordelen." 

Marcel van Dasselaar speculeert liever ook niet te veel, maar het viel hem wel op dat er eerder op de middag drie 'erg jonge' kinderen op het strand liepen. "Het leek erop dat ze daar zonder ouderlijk toezicht speelden, wij konden de ouders in ieder geval niet zien. Ik heb geen idee of het betreffende kindje daarbij was." 

Yvonne benadrukt dat 'je een kind van twee nog niet op zwemles kunt doen'. "Dus als ouder moet je ze continu in het zicht houden. Want ook in een heel klein beetje water kunnen ze schijnbaar dus verdrinken."

Tekst loopt door onder de video.

Peuter verdronken bij strand van Luna - NH Nieuws

"Bizar", zegt de Waardse Josephine Schrijver aangedaan, "dit is voor ons een feestplek." Eigenlijk had de moeder van drie jonge kinderen haar verjaardag op het strand willen vieren, maar vanwege de gebeurtenissen is ze uitgeweken naar de dagcamping. "Je gaat daar nu niet zitten met je taart."  

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]