Ga naar Content

Patrick en Angelique halen zelf geen noot, maar maken toch prachtige liedjes

De Amsterdamse Patrick en Angelique van de band June Sixteen zien er met hun cowboyshirts en lange haren uit als een echt rockstel. Ook hun muziek klinkt als authentieke Amerikaanse country rock. Toch zingen ze geen noot op hun onlangs verschenen album Travelling Collors en hun nieuwste single The Unknown. "We hebben alle twee geen fijne zangstem. Liedjes schrijven vinden we te gek, maar zingen laten we aan anderen over."

June Sixteen - NH Nieuws

Toen muzikant Patrick de Kock zijn geliefde Angelique Piovillico ten huwelijk wilde vragen ging hij niet door de knieën, maar schreef hij een speciaal liedje voor haar, Beatifull Angel. Eerst had Angelique het niet door, maar toen viel het kwartje. "Ik dacht, he, dit is wel wat meer dan dat je wat zit te pingelen op je gitaar", vertelt Angelique. "Toen had ik opeens door dat het een huwelijksaanzoek was." De rock ‘n roll wedding stond oorspronkelijk gepland op 16 juni 2020 in Las Vegas. Maar Covid gooide roet in het eten. Wel is het stel toen driftig aan de slag gegaan met de muziek en zo ontstond ook de naam June Sixteen. Ze zijn uiteindelijk pas getrouwd in 2023. Een keer voor de lol in Las Vegas en serieus in California.  

Patrick en Angelique in Las Vegas - Foto: NH Media

De muziek van June Sixteen zou je het beste kunnen omschrijven als country- of rootsrock. Voor de nummers maakt Patrick de muziek en Angelique de teksten. Samen maken ze de schetsen voor de nummers en vragen muzikanten, zangers en zangeressen voor de uiteindelijke invulling van de song. "Het probleem is dat we niet zulke goede zangstemmen hebben", lacht Patrick "Daarom zoeken we anderen om onze nummers in te zingen. De nieuwe single The Unknown, wat sterk aan de band REM doet denken, is gezongen door de Amerikaanse singer-songwriter Dom Sky. Daarnaast speelt op de platen Within Temptation drummer Mike Coolen mee en vroegen ze ook de finaliste van Beste Singer Songwriter, Mattanja Joy Bradley, om een nummer te zingen. "We waren fan van haar en hebben haar toen benaderd", vertelt Patrick "We hebben een demo met onze stemmen aan haar gestuurd en toen zei ze ja. Zij heeft met haar stem van Rise like a rose een prachtig nummer gemaakt." 

Mattanja Joy Bradley - Foto: NH Media

Het album Travelling Collors en de nieuwe single The Unknown zijn te beluisteren via Spotify en de videoclips via YouTube.  

Culture Club bij NH Nieuws

Culture Club is het wekelijks cultuurprogramma van NH Nieuws. Verslaggevers Roos Elkerbout en Ron Flens gaan om langs bij kunstenaars, bands, theatermakers en schrijvers  om in beeld te brengen wat er speelt op cultureel gebied in onze provincie. 
 
Culture Club is wekelijk te zien op NH televisie op donderdag vanaf 17.15 uur en dan ieder half uur herhaling.  Alle uitzendingen van Culture Club zijn te zien via deze link.