Ga naar Content

Vier personen aangehouden na woningoverval in Bovenkarspel

De politie heeft vannacht vier personen aangehouden in Bovenkarspel. Zij worden verdacht van een overval in een woning aan de Brilliant Starstraat. Bij het incident zouden ook schoten zijn gelost. Eén persoon raakte lichtgewond.

Er werden vier personen aangehouden - Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood

Rond 02.30 uur werd een overval gemeld. Bij aankomst zag de politie een auto met hoge snelheid wegrijden. De politie hield het voertuig staande en constateerde dat de inzittenden voldeden aan het opgegeven signalement. Uit verder onderzoek bleek dat ze spullen van de slachtoffers uit Bovenkarspel in hun bezit hadden.

Eén persoon lichtgewond

Op het moment van de overval waren drie personen in de woning aanwezig. Eén van hen raakte lichtgewond, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. 

De vier personen uit de auto zijn aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. Het gaat hierbij om een 20-jarige man uit Hoorn, een 19-jarige man uit de gemeente Drechterland en een 18-jarige man uit de gemeente Stede Broec. Van een vierde verdachte is nog geen identiteit bevestigd. Het voertuig is in beslag genomen.

De recherche en een forensisch team doen vandaag verder onderzoek. Hierbij maken ze ook gebruik van een speurhond en een specialistisch droneteam.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]