Ga naar Content

Rekervlotbrug weer kapot en voor onbepaalde tijd buiten gebruik

De Rekervlotbrug is stuk, opnieuw. De veelgeplaagde burg over het Noordhollandsch Kanaal tussen Bergen en Koedijk kampt met een kapot onderdeel. Fietsers en voetgangers moeten voorlopig een andere route kiezen. Wanneer de brug weer is gemaakt, is nog onduidelijk.

Foto: Provincie Noord-Holland

De Rekervlotbrug ligt er door mankementen regelmatig uit. In 2012 werd 'ie officieel geopend, na jarenlange vertragingen bij de bouw. Sindsdien heeft de 6,8 miljoen kostende vlotbrug opvallend veel technische problemen. Door alle problemen staat de brug bekend als de 'flopbrug', 'de duurste duikplank van Nederland' en 'de brug der zuchten'.

Nu is er dus een onderdeel stuk. Wanneer dat deel geleverd wordt is niet bekend, vandaar dat de provincie nog niet weet wanneer de brug weer gebruikt kan worden. Voetgangers en fietsers gebruik maken van de Schoorldammerbrug, wat ongeveer een half uur extra reistijd met zich meebrengt. De scheepvaart ondervindt geen hinder van de kapotte brug.

De situatie wordt verergerd door de geplande afsluiting van de Koedijkervlotbrug, die vanaf 30 juli dicht is vanwege het vervangen van een van de draagbalken. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting twee dagen duren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]