Ga naar Content

Badmintonster Selena Piek kondigt vlak na uitschakeling op Spelen haar afscheid aan

Selena Piek (32) heeft besloten te stoppen met haar badmintoncarrière. De Blaricumse won vandaag samen met haar dubbelpartner Robin Tabeling de laatste groepswedstrijd op de Olympische Spelen en kondige direct daarna aan te stoppen. 

Robin Tabeling (l) & Selena Piek - Foto: Orange Pictures

"Ik vind het mooi geweest", zei Piek in de radio-uitzending van StudiOlympia. "Het waren mijn derde Spelen en het is voor mij nooit een optie geweest om tot de volgende Spelen door te gaan."

"Ik heb behoorlijk wat blessures gehad. Het was voor mij met Robin, of niet. En daarnaast hebben we slecht nieuws gehad wat betreft financiën en dergelijke. Waarschijnlijk gaat badminton uit het programma op Papendal. En met het huidige kabinet heb ik er ook geen vertrouwen in dat er meer geld naar sport, laat staan badminton gaat."

In navolging van

In juni nam Robin Tabeling al het besluiten om na deze spelen te stoppen. De 30-jarige Amstelvener liet destijds weten dat het intensieve reis- en speelschema, in combinatie met de roep om te starten met een maatschappelijke carrière, de doorslag had gegeven om te stoppen.

"Als ik direct stop, word ik echt moddervet"

Badmintonster Selena Piek

Helemaal klaar is Piek nog niet. Ze speelt in competitieverband nog wel even door, in Denemarken en Duitsland. "Dat is ook in eigen belang", zegt Piek. "Als ik direct stop, word ik echt moddervet. Ik hoop daarna iets te vinden waar ik net zoveel passie voor heb als voor badminton, maar dat wordt lastig, denk ik."

Lees ook