Ga naar Content

Bouwmaterialen vliegen in brand in leegstaand restaurant in Alkmaar

Vanmiddag brak er brand uit in een leegstaand restaurant Azië aan de Laat in het centrum van Alkmaar. De brandweer had het vuur snel onder controle en er raakte niemand gewond.

De brand ontstond iets na half twee op de tweede verdieping van het pand waar op dat moment druk werd verbouwd. Volgens een woordvoerder van de brandweer vingen er wat bouwmaterialen vlam. 

Vanwege de dichte bebouwing rondom het restaurant werd er door de brandweer opgeschaald. Ook werd een deel van de drukke winkelstraat ontruimd. Een kwartier na de melding later had de brandweer de situatie onder controle. Niemand raakte gewond.

Asbest

Eind april stonden er waarschuwingsborden voor asbest bij het pand. Volgens de woordvoerder van de brandweer was er echter geen kennis van asbest in het pand. "Waarschijnlijk is het in de tussentijd al gesaneerd", aldus de woordvoerder. "Daarnaast stonden alleen enkele bouwmaterialen in brand. De muren van het pand hebben geen vlam gevat."

De Laat is inmiddels weer vrijgegeven.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.