Ga naar Content

Wel rondjes rijden, maar geen rondjes draaien in Zandvoort: toch geen reuzenrad

Veel Zandvoorters keken er naar uit: de jaarlijkse komst van het reuzenrad in het kustdorp. Het rad zou onderdeel uitmaken van het racefestival rondom de Formule 1. De organisatie maakt vandaag bekend dat het reuzenrad niet naar de kust komt. 

"Het is een enorme aderlating. Verschrikkelijk", vertelt Sander ten Bosch van Zandvoort Beyond, de organisatie achter Racefestival Zandvoort. Hij baalt er enorm van dat het rad, na twee jaar afwezigheid, toch niet naar Zandvoort kan komen.

Het rad was letterlijk en figuurlijk, met een diameter van 50 meter, het hoogtepunt van het racefestival. Het zou een maand op het Badhuisplein komen te staan.

Lees door na de foto.

Het reuzenrad in Zandvoort - Foto: Edwin Keur

De komst van het rad werd eerder al een week uitgesteld. Er moest namelijk iets aangepast worden en er wachtte daarom een nieuwe keuring. "Hij moest op tijd gekeurd worden en dat lukte uiteindelijk toch niet vanwege de vakantie. Toen hield het helaas op. We zijn uiteraard verder gaan zoeken, tot in Duitsland aan toe. Maar helaas is het niet gelukt. Er was geen rad voor een maand te huur. Ze zijn erg populair", legt ten Bosch uit.

Hij weet nog niet of er een alternatieve attractie op het Badhuisplein komt. "Je hoopt nog dat er wellicht ergens een kermis niet kan doorgaan en dat we een rad kunnen overnemen, maar die kans is zeer klein." 

Het reuzenrad in Zandvoort - Foto: Victor Bruinen

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook