Ga naar Content

Park Scheybeeck gesloten vanwege vondst dode man, politie start groot onderzoek

In park Scheybeeck in Beverwijk is vanochtend het lichaam van een overleden man aangetroffen. Het is onbekend wat er precies gebeurd is, daarom voert de politie op dit moment een groot onderzoek uit. Het park is tot nader orde gesloten. 

Park Scheybeeck afgezet - Foto: NH Media

Onduidelijk

Verschillende voorbijgangers kijken nieuwsgierig toe. Hondeneigenaren moeten een andere route zoeken, want alle toegangen tot het park zijn afgezet met politielint.

De afzettingen worden bewaakt door medewerkers van de gemeentelijke buitendienst, maar ook zij weten weinig meer dan de voorbijgangers. "We zaten vanochtend rustig een bakkie koffie te drinken toen we werden opgeroepen om hier toezicht te houden," zegt een van hen. "We hebben geen idee hoelang het duurt. Ze zijn druk bezig met het onderzoek."

Witte tent

Links van het Scheybeeck-pand staat een witte tent, en aan de zijkant van de weg staan meerdere politieauto's. In het park zijn politieagenten, een forensisch arts en forensisch onderzoekers aan het werk, vertelt een woordvoerder van de politie. "We begonnen met twintig man en hebben nu iets afgeschaald omdat er vooral sporenonderzoek nodig is."

Tekst loopt door onder afbeelding. 

Witte tent in park Scheybeeck - Foto: NH Media

Niet toegankelijk

Hoelang het park niet toegankelijk zal zijn, is nog onduidelijk. "We nemen de tijd die we nodig hebben om niets over het hoofd te zien," zegt de woordvoerder. Er zullen ook camerabeelden uit de buurt worden uitgelezen en een buurtonderzoek worden uitgevoerd.

Doorgangen bij park Scheybeeck afgezet - Foto: NH Media

💬 Wil je niets missen uit de IJmond?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]