Ga naar Content

Historische bronzen plak voor Amsterdamse zwemster Tes Schouten

Op de 200 meter schoolslag heeft Tes Schouten de bronzen plak veroverd. In Parijs klokte ze een tijd van 2.21,05. Net iets eerder finishte Tatjana Smith uit Zuid-Afrika en het goud ging naar de Amerikaanse Kate Douglass. 

Amsterdamse zwemster Tes Schouten - Foto: PRO SHOTS / George Deswijzen

De 23-jarige zwemster uit Amsterdam is de derde Nederlandse die ooit een olympische medaille in de wacht sleept op de vier banen schoolslag. 

"Eigenlijk dacht ik in die laatste 50 meter maar één ding: kom op, je hebt bijna vakantie!", aldus Tes Schouten. De 23-jarige Amsterdamse moest alleen de Amerikaanse Kate Douglass en Tatjana Smith uit Zuid-Afrika voor laten gaan. "Ik had altijd iets van: als ik er nooit in slaag een olympische medaille te halen, is mijn carrière verpest. Ik werd gewoon echt oprecht gestoord van die gedachte. Het was zelfs zo erg dat ik daardoor met mezelf in de knoop raakte. Als ik op het startblok stond, dacht ik maar één ding. Gadverdamme, wat is dit vreselijk."

Tekst loopt door onder de foto.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Ook liet Schouten na afloop weten dat ze haar medaille opdroeg aan haar coach Mark Faber. "Een mooie afsluiting van een rotperiode." Daarmee doelde ze op het onderzoek dat dit jaar werd ingesteld naar haar trainer. Die werd beschuldigd van vermeend grensoverschrijdend gedrag, maar recent vrijgesproken van die beschuldigingen. "Wat andere mensen misschien van hem vinden, deze medaille is ook voor hem. Stik er verder maar in."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52