Ga naar Content

Scooterrijder gelanceerd bij botsing met afslaande fietser, gewond naar ziekenhuis

Een scooterrijder is vanochtend bij een inhaalmanoeuvre op de Hoofdweg (Westzijde) in Hoofddorp zwaargewond geraakt bij een botsing met fietser. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. 

De scooter van het slachtoffer kwam tien meter verderop tot stilstand. - Foto: VLN

Het ongeluk gebeurde iets na 08.00 uur ter hoogte van Korenmolen De Eersteling. "De fietser sloeg af naar het Dik Trompad, maar dat zag de scooterrijder niet", vertelt een politiewoordvoerder

Door de klap werd de scooterrijder gelanceerd. Het slachtoffer belandde hard tegen de paal van een verkeersbord in de berm. Zijn scooter reed en gleed nog zo'n tien meter door. 

Fietser ongedeerd

Na eerste hulp ter plaatse is het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. De fietser kwam er zonder zware verwondingen vanaf, laat de woordvoerder weten. Hij was niet onder invloed.  Ook de scooterrijder zal nog worden gecontroleerd op middelengebruik. "Maar dat is nu nog niet mogelijk."

Hoewel de politie aanvankelijk de afdeling Forensische Opsporing Verkeer naar de plek van het ongeluk wilde sturen, is uiteindelijk besloten dat niet te doen. "Omdat het een duidelijk verhaal is", aldus de woordvoerder.

De politie heeft de plek van het ongeluk afgezet - Foto: VLN

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]