Ga naar Content

Bramenplukseizoen begonnen: Willem heeft zijn emmers al vol voor het goede doel

Voor dag en dauw staat Willem van der Sloot op om Zandvoort en omgeving af te struinen naar rijpe, grote, blauwe bramen. Augustus en september zijn altijd de maanden dat de bramen op hun best zijn. Willem kon niet wachten en ging de afgelopen weken al op pad. En dat allemaal voor het goede doel. 

Willem rijdt dagelijks op zijn scooter rond en loert overal naar mooie bramenstruiken. Of het nou door de vele regenval komt of niet, de bramen hangen er al weken prima bij. De Zandvoorter heeft er al duizenden geplukt en thuis maakt hij er tientallen liters bramensap van. Maar ook bramenjam. Hij verkoopt de flessen en potten binnenkort en het geld gaat dan naar een goed doel.

Tekst loopt door na de video.

Willem plukt bramen voor het goede doel - NH Nieuws

De afgelopen jaren ging de opbrengst, een paar duizend euro, naar een zorgcentrum voor ouderen in Zandvoort. Het geeft hem veel voldoening om jaarlijks een cheque te kunnen overhandigen, aan welke organisatie dan ook. "En wist je dat bramen ook heel gezond zijn? Zieke mensen knappen ervan op. Ik heb zelfs gehoord dat mensen met kanker er baat bij hebben."

Niet alles plukken

"Ik heb het plukken geleerd van mijn moeder. Ik ben er als enige van het gezin mee doorgegaan. Ik weet zeker dat ze op een wolk toekijkt en trots op me is dat ik nu pluk. Ik zing ook vaak een liedje voor haar tijdens het plukken." 

Willem laat heus nog wel wat bramen achter voor andere plukkers. "Ik ga dit niet allemaal meenemen. Er blijft zeker nog genoeg voor anderen over. Of voor de vogels, die houden er ook van."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]