Ga naar Content

18-jarige jongen uit Heiloo komt om tijdens hike in Thailand

Een 18-jarige jongen uit Heiloo is overleden tijdens een wandeltocht met zijn ouders in het Thaise natuurgebied Khao Ngon-Nak. De autoriteiten in Thailand melden dat hij sinds woensdag vermist werd. Tijdens een grote zoekactie werd zijn lichaam onderaan een uitkijkpunt gevonden.

Foto: MANAN VATSYAYANA / AFP

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde vrijdag het overlijden een 18-jarige jongen uit Noord-Holland. Volgens de Thaise media was het gezin woensdagochtend op de Dragon Crest, een berg die uitzicht biedt over het Khao Ngon-Nak National Park.

Tijdens de lange wandeltocht was de jongen aan het wachten bij een waterval op zijn ouders. Zij waren even verderop eten en drinken aan het halen. Eenmaal terug was de jonge Heilooër nergens te vinden en hij nam zijn mobiel niet op.

Terug de berg af vonden de ouders hulp in een dorpje en werd een grote zoektocht opgezet. De hele namiddag en nacht is gezocht. Toen het signaal van de jongen zijn mobiel werd opgepikt kwamen ze uit bij een hoge klif. Redders vonden zijn lichaam na abseilen onderaan.

 De Thaise autoriteiten vermoeden dat hij is uitgegleden.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]