Ga naar Content

Amsterdammer (20) verdacht van aanranding en verkrachting: zeker zeven slachtoffers

Een 20-jarige Amsterdammer is twee weken geleden opgepakt op verdenking van aanranding, verkrachting en/of afpersing van meisjes en jonge vrouwen. De slachtoffers werden aangesproken en gevraagd naar een locatie te komen. Daar werden ze seksueel misbruikt.

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Zeven slachtoffers hebben zich gemeld, ze werden tussen juli 2021 en april 2024 elk op een soortgelijke manier benaderd. De dader richtte zich volgens de politie op kwetsbare meisjes en jonge vrouwen.

"In alle zeven zaken werden de slachtoffers in de openbare ruimte door een voor hen onbekende jongen benaderd. De jongen gaf aan met het slachtoffer af te willen spreken en de slachtoffers gingen hier mee akkoord", laat de politie weten. "De jongen koos de locatie om af te spreken. Op de afspraakjes werden de slachtoffers vervolgens gedwongen om tegen hun zin seksuele handelingen te verrichten en/of ondergaan. Ook moesten sommige slachtoffers onder druk van de verdachte geld aan hem geven en/of naar hem overmaken."

Mogelijk meer slachtoffers

De recherche vermoedt dat er nog meer slachtoffers zijn en dat zij zich nog niet bij de politie hebben durven melden. Hen wordt gevraagd om dat alsnog te doen.

De verdachte is op 25 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris. Maandag 5 augustus heeft de raadkamer bevolen dat hij nog zeker 30 dagen langer vast blijft zitten.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]