Ga naar Content
Luchtfoto van een commercieel complex met een benzinestation op de voorgrond. Verschillende voertuigen staan geparkeerd in de buurt van de benzinepompen en op aangewezen parkeerplaatsen. Het complex omvat een gebouw met grote ramen en het toegangsbord "AL
Alkmaar

Medewerker ontdekt scheur in vloer: winkelcentrum Heerhugowaard ontruimd

7 augustus 2024, 10.20 uur · Aangepast 7 augustus 2024, 13.48 uur
Door: Redactie Alkmaar e.o. & Frank Veenhof · Foto: Inter Visual Studio

Een deel van winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard is ontruimd en afgezet vanwege een scheur in de vloer van de Dekamarkt. Ook zitten er scheuren in het plafond van de parkeergarage onder het pand: daar wordt op dit moment gekeken of er gevaar is voor instorting.

Foto: Inter Visual Studio

Dit meldt Streekstad Centraal. De politie en brandweer bevestigen deze lezing aan onze verslaggever in Heerhugowaard.

Rond 9.00 uur deze morgen werd de winkelcentrum aan de Zuidtangent ontruimd en de ingang afgesloten. De bijbehorende parkeergarage (officeel P5 maar bekend als die van de Dekamarkt) is later met rood-witte linten afgezet door de politie.

Personeel ontdekte scheur

Op dit moment wordt daar door bouwkundig specialisten gekeken of sprake is van instortingsgevaar. "Een medewerker van de supermarkt binnen viel op dat er een verschil in de tegels zat", zo zegt de brandweer tegen NH.

Foto: NH Media

Toen zijn ze gaan kijken in de parkeergarage die onder het winkelcentrum ligt. Er bleken meerdere scheuren te zitten in het plafond. Rond 08.30 zijn de hulpdiensten gealarmeerd. 

Hoelang deze afsluiting duurt, is op dit moment nog niet duidelijk. Qua winkels zijn de Dekamarkt, Action, Bruna en ook de Intertoys niet bereikbaar. Het personeel en de klanten van meerdere winkels binnen zijn deze morgen naar buiten geleid.

Later meer. 

Foto: NH Media