Ga naar Content

Winkels en parkeergarage Heerhugowaard weer open: "Geen instortingsgevaar"

De winkels en parkeergarage in winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard zijn weer open. Het pand werd deels ontruimd en onderzocht nadat een supermarktmedewerker een scheur in de vloer ontdekte. Zeven winkels en de parkeergarage moesten noodgedwongen dicht blijven. 

Deel winkelcentrum in Heerhugowaard ontruimd - NH/Frank Veenhof

De Dekamarkt-medewerker ontdekte de scheur gisteravond en trok aan de bel. "De medewerker zag een hoogteverschil in de tegels op de vloer", aldus een woordvoerder van de brandweer. 

De brandweer heeft vanochtend in samenspraak met de politie een deel van het winkelcentrum ontruimd, zeven winkels gingen en ook de parkeergarage gingen dicht. Er stonden op het moment van de afsluiting nog een aantal auto's geparkeerd, zo laat de brandweer weten. De eigenaren zijn op de hoogte gesteld. 

Bouwdeskundigen hebben de scheuren onderzocht. Er is geen instortingsgevaar, maar de vloer van de Dekamarkt wordt wel extra verstevigd met behulp van stempels (stalen balken, zie foto hieronder). 

Na het middag uur mochten de meeste winkels weer open. Alleen de parkeergarage, de Action, Intertoys en Dekamarkt bleven tot half drie gesloten. Na het plaatsen van de stempels mochten alle winkeliers weer open.

De stempels waarmee de vloer boven de parkeergarage wordt verstevigd - Foto: NH Media

Lees ook

Heb jij tips over dit verhaal? Mail naar [email protected].