Ga naar Content
Politieagenten staan naast een tijdelijke blauwe tent die in de straat is opgesteld, naast een bus en een zwart Mercedes-busje. In de buurt staan een politieagent en een bewaker. Een deel van een trottoir en straat is zichtbaar met extra barricades.
Amsterdam

Motorrijder overleden bij aanrijding met GVB-bus

8 augustus 2024, 18.06 uur · Aangepast 9 augustus 2024, 09.34 uur
Door: AT5 · Foto: Martin Damen

Een motorrijder is aan het eind van de middag overleden bij een aanrijding met een bus van het GVB. Dat gebeurde op de Veelaan in Oost.

De aanrijding vond rond 17.40 uur plaats. Er werden meerdere ambulances en een traumateam gealarmeerd, maar hulp mocht niet meer baten. 

De Veelaan is afgezet. De politie onderzoekt de komende uren hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Getuigen wordt gevraagd zich bij de politie te melden.

Agenten moeten nu de familie van het slachtoffer informeren. Om die reden maakt de politie voorlopig nog niet bekend of het om een man of een vrouw gaat en wat de leeftijd van het slachtoffer is. 

Het is de tweede dodelijke aanrijding in de stad in minder dan een week tijd. Dit weekend kwam een 19-jarige toerist om het leven bij een aanrijding met een tram op de Martelaarsgracht in het centrum. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]