Ga naar Content

Passagiers misdragen zich tijdens vlucht, vliegtuig keert terug

Transavia heeft aangifte gedaan tegen twee passagiers die zich tijdens een vlucht naar Marrakesh gisteren zo erg misdroegen dat de piloot besloot terug te keren naar Schiphol. Daar is het duo van boord gehaald. 

Foto: Transavia

De twee 31-jarige mannen uit Utrecht en Amsterdam worden verdacht van het negeren van aanwijzingen van de gezagvoerder. De orde en veiligheid aan boord van het vliegtuig zouden hierdoor zijn verstoord. Deze twee passagiers zouden ook verbaal agressief zijn geweest, vertelt de woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee.

Het is niet bekend waardoor het conflict tussen de twee passagiers en het personeel is ontstaan. Een getuige zegt dat de mannen op een verkeerde plek gingen zitten, wat tot onenigheid leidde. 

Medepassagiers de dupe

De medepassagiers werden de dupe van dit conflict. Vlak voor de Belgisch-Franse grens maakte het toestel rechtsomkeert. Het toestel - dat om 17.00 uur was vertrokken - steeg rond 19.30 uur nogmaals op, 2,5 uur later. Deze keer zonder de twee passagiers.

"Terugkeren, dat is nogal wat", vindt een woordvoerder van Transavia. "Maar veiligheid van onze passagiers en crew gaat boven alles." Het komt steeds vaker voor dat passagiers de aanwijzingen van personeel niet opvolgen of zelfs agressief worden. Dat kan tot onveilige situaties leiden.

De Koninklijke Marechaussee is nog bezig met een onderzoek. De getuigenverklaringen zijn opgenomen. De twee mannen moeten nog op verhoor komen.

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]