Ga naar Content
Twee mannen lachen en omhelzen elkaar buiten een winkel genaamd "De Kaasboet", waarbij de ene man de andere optilt. De winkelpui heeft een geblokt patroon en toont verschillende kazen in de etalage. Een klein tafeltje met bloemen en koffiekopjes staat voo
Haarlem

Dankzij 'versierders' Michel en Wouter loopt de Formule 1-koorts op in Zandvoort

9 augustus 2024, 17.17 uur · Aangepast 9 augustus 2024, 17.53 uur
Door: Paul Tromp · Foto: NH Media / Paul Tromp

Ook dit jaar zorgen Zandvoorters Michel Faas en Wouter Sonderwal er weer voor dat hun dorp wordt aangekleed in 'Formule 1-stijl'. Ze beplakken tientallen winkels, bankjes en lantaarnpalen met stickers en posters. Dat deden ze ook in aanloop naar de drie voorgaande edities. 

Michel en Wouter versieren de winkels in de Haltestraat in Zandvoort - NH Nieuws

Michel en Wouter zijn niet alleen in het dorp actief, maar ook op het circuit. Zo mochten ze al een keer in het kantoorgebouw van Mercedes aan de slag rond de race. 

In spanning afwachten

"We horen dat altijd op het laatste moment. Een paar dagen voor de race", vertelt Michel. "Dan mogen we het kantoor van teambaas Toto Wolff en coureur Lewis Hamilton aankleden. Dag- én avond- en nachtwerk kan dat worden. We hebben nu nog niks gehoord. Maar dat kan zeker nog gaan gebeuren."

"Lewis Hamilton is echt een sympathieke gast. Vorig jaar riep een collega zijn naam en kwam hij naar ons toe. Hij herkende mij aan mijn baard en schudde ons de hand. Hij wist dat we het jaar daarvoor daar ook aan het werk waren geweest. Hij ontmoet natuurlijk miljoenen mensen, maar weet dus wel gewoon wie 'die gasten uit Zandvoort' zijn", glundert Michel.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]