Ga naar Content

Kitesurfer raakt gewond bij botsing tegen schuur in Schellinkhout

Een kitesurfer is vrijdagmiddag gewond geraakt in Schellinkhout. Het slachtoffer was aan het kiten op het Markermeer toen hij door onbekende oorzaak tegen een schuur botste die aan de andere kant van de dijk stond. Hoe het nu met het slachtoffer gaat, is niet duidelijk.

Kitesurfer gewond in Schellinkhout - Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood

Het incident gebeurde rond 13.00 uur. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk en wordt door de politie onderzocht. Mogelijk kwam de kitesurfer door de wind in de problemen. "Het was een eenzijdig ongeluk, de wind heeft de kitesurfer meegenomen en deze is daardoor tegen een schuur beland", aldus de politiewoordvoerder tegen NH.

De smak die de kitesurfer maakte was flink. Een van de ramen van het schuurtje is gesneuveld en een paar houten planken zijn ook beschadigd geraakt door de klap.

Omdat het slachtoffer tegen een schuur botste en hierbij vermoedelijk zwaargewond raakte, werden de hulpdiensten en een traumahelikopter ingeschakeld. Het slachtoffer is ter plaatse gestabiliseerd en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]