Ga naar Content

Tasa Jiya en Isabel van den Berg spelen geen rol van betekenis in estafettefinale

Het is Tasa Jiya en Isabel van den Berg niet gelukt om een medaille te halen bij de estafettefinale van 4x100 meter. Het kwartet met Minke Bisschops en Marije van Hunestijn kwam als achtste over de streep (42,74), maar werd door de diskwalificatie van Zwitserland uiteindelijk zevende. Het goud was voor de Verenigde Staten. 

Tasa Jiya kijkt naar de tijd van Nederland na de finale 4x100 meter estafette - Foto: Orange Pictures

De estafettevrouwen gingen al met de hakken over de sloot naar de finale. Ze eindigden als vijfde in hun heat. Op die klassering redde het team het niet, want de eerste drie plaatsten zich rechtstreeks. Twee teams gingen op basis van hun tijd door naar de finale en daar zat het Oranje-kwartet wel bij. 

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In de finale kwamen ze er vervolgens niet aan te pas. Meer dan de achtste tijd zat er niet in.  Het zilver was voor Groot-Brittannië in 41,85 en brons ging naar Duitsland in 41.97. Een medaille was te hoog gegrepen voor het vrouwenteam, dat eerder deze zomer wel een bronzen medaille behaalde op de 4x100 meter bij de EK in Rome. Het kwartet had zich als achtste geplaatst voor de finale.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52