Ga naar Content

Waterpolosters komen terug uit kansloze positie en pakken in laatste seconden brons

De Nederlandse waterpolosters hebben op spectaculaire wijze brons gepakt op de Olympische Spelen. De ploeg stond de hele wedstrijd achter, maar in de allerlaatste seconde kwam Oranje langszij en won het de wedstrijd tegen Amerika met 11-10.

Foto: Andre Weening/Orange Pictures

Na de eerste periode keek Oranje tegen een minieme achterstand aan. Nederland stond met 3-2 achter. In de tweede periode liep de Amerikaanse ploeg verder uit. Bij rust stond het 7-3. 

Tekst loopt door onder foto

Foto: Albert ten Hove/Orange Pictures

Met name de Amerikaanse keepster Ashleigh Johnson speelde ijzersterk met heel veel prachtige reddingen. Na het derde kwart kwam Oranje iets terug, maar stond het nog steeds behoorlijk achter: 9-6.

In de laatste periode kwam Nederland steeds dichterbij. Met nog iets meer dan drie minuten te gaan stond het 10-9 nog wel in het voordeel van Amerika. Kort voor het einde van de wedstrijd was het Bente Rogge uit Zaandam die Oranje op gelijke hoogte schoot: 10-10.

In de allerlaatste seconde van de wedstrijd werd Sabrina van de Sloot de matchwinnaar. Met een heerlijke score bepaalde zij de eindstand op 10-11 voor Oranje. Daardoor eindigt de regerend Europees kampioen voor de tweede keer met een medaille op de Spelen, na het goud van 2008 in Beijing. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52