Ga naar Content

Kermis Hoorn van start, komende 10 dagen feest in de binnenstad

Met een ceremonie bij schouwburg Het Park is vanmiddag de Hoornse kermis officieel geopend. De komende tien dagen is er volop feest in de binnenstad, met attracties en andere feestelijkheden. De kermis wordt traditioneel afgesloten met de Lappendag.

Kermiskriebels groeien door opbouw van attracties in de binnenstad van Hoorn - Foto: WEEFF

De kermis in Hoorn telt dit jaar maar liefst 71 attracties en eetkramen, voor jong en oud. Denk hierbij aan het traditionele reuzenrad en spookhuis, maar ook de zweefmolen en achtbaan zijn dit jaar weer van de partij.

Op de vraag van 'kermiswethouder' René Assendelft of iedereen er zin in heeft klinkt gejuich en applaus. "Dan moeten we er niet te lang mee wachten", roept hij. "Deze kermis is bekend in heel Nederland en ook de exploitanten komen hier graag naartoe." Na zijn toespraak en een speciaal kermisnummer, gezongen door Tom Loen, wordt het sein gegeven en kan iedereen genieten.

Bekijk hieronder de reportage van de opening, door mediapartner van Hoorn zeggen (tekst gaat verder onder de video):

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Nieuw dit jaar zijn de 'Toxic' op de Vale Hen en de ruim 16 meter hoge 'Power Surge'. Niet alleen de stang en armen, maar ook de stoeltjes draaien bij deze attractie. Dankzij de opvallende gele en zwarte kleuren en spuwende vlammen is dit niet te missen op het Kerkplein.

Programma voor aankomende week

Naast de openingsceremonie zijn er vanmiddag optredens van onder andere Wesly Bronkhorst bij de schouwburg. In de komende dagen bevat het programma naast de gecombineerde roze maandag en ouderenmiddag ook de 'prikkelarme kermis' (dinsdag), familiedag en vrouwenavond (woensdag) en uiteraard de vuurwerkshow aan de Westerdijk op vrijdag.

Op maandag 19 augustus sluit deze 578ste editie van de kermis in Hoorn af met de traditionele Lappendag. De markt begint om 6.00 uur, waarna de kroegen om 9.00 uur de eerste biertjes en andere drankjes zullen intappen. Aan het begin van de avond vindt de drooglegging plaats.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]