Ga naar Content

Spectaculaire races voor 55-jarig bestaan Acon Autocross Sint Maarten: "Driften en vol gas''

Acon Autocross in Sint Maarten viert dit weekend het 55-jarig bestaan met een weekend vol crossen. En dat is een primeur, want voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging is er een volledig weekend volgestampt met verschillende races. Coureurs uit heel Nederland komen naar Sint Maarten en gaan in verschillende klassen zelfs de strijd met Engelse rijders aan.

Acon Autocross in Sint Maarten bestaat 55 jaar - NH

Dit weekend wordt alles uit de kast gehaald op de crossbaan in Sint Maarten. Nog niet eerder in de historie van de vereniging wordt er twee dagen aaneengesloten gecrost.

De crossbaan stelde zich de afgelopen 55 jaar in april tot en met september een dag per maand beschikbaar voor coureurs uit het hele land. Maar voor het eerst in de historie van de vereniging is er twee dagen achter elkaar gecrost.

"Goeie gasbakken en lekker snel", zegt één van de jongere fans op het terrein. Organisator Hans Kruijer is deel van het team van 60 vrijwilligers en begon als hulp op de parkeerplaats. En als het aan hem ligt, laat hij zijn 'dure hobby' voorlopig nog niet los. "Met 80 kilometer per uur de baan over in achttien seconden, dit is toch mooi."

"Met 80 kilometer per uur de baan over in achttien seconden, dit is toch mooi"

Organisator Hans Kruijer

In de Saloon Stockcar en Stockcar F1-klasse doen voor het eerst Engelse rijders mee. Een Engelse commentator is overgekomen om live verslag van het crossweekend te doen, wat rechtstreeks in een livestream in Engeland kan worden bekeken. 

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]