Ga naar Content

Perfectie is nog ver te zoeken na degelijke winst en lek helpt Ajax niet

Spectaculair was het niet, maar een degelijk Ajax hield de drie punten wel in de eigen Johan Cruijff Arena. Dankzij een treffer van Kristian Hlynsson wonnen de Amsterdammers met 1-0 van sc Heerenveen. "Het was een goede teamgoal", aldus de IJslandse middenvelder.

Kristian Hlynsson stond eindelijk weer in de basis en scoorde ook nogeens - NH Nieuws

Op zes plekken wijzigde Francesco Farioli de basisopstelling tegen sc Heerenveen. Zo koos de Italiaanse oefenmeester voor een volledig nieuw middenveld. Goed nieuws voor Kristian Hlynsson, want hij mocht weer eens in de basis starten. "De trainer wilde spelers met frisse benen."

Naast Hlynsson kregen ook spelers als Dies Janse (debuut), Branco van den Boomen, Anton Gaaei, Sivert Mannskerk en Mika Godts basisplekken. Met deze frisse benen creëerde Ajax weinig kansen. Pas tegen de rust waren de Amsterdammers gevaarlijk en was Hlynsson in de 45e minuut het eindstation van een mooie aanval.

Uitstekende teamspirit

Na afloop draaide Farioli er ook niet omheen en gaf hij toe er nog veel moet verbeteren. "We komen van ver en het spel is allesbehalve perfect nog, maar de teamspirit is uitstekend."

Tekst loopt door onder de video.

Het spel van Ajax is niet perfect, maar de club komt van ver volgens Farioli - NH Nieuws

In de tweede helft speelde Ajax de wedstrijd zakelijk uit. De bezoekers uit Friesland kregen eigenlijk geen kans. Vanaf de zijkant zag Farioli dat zijn invallers nog het meest gevaarlijk waren. Zo waren er mogelijkheden voor Brian Brobbey en Bertrand Traoré.

De minimale overwinning leidde bij de ereronde wel tot tevredenheid bij spelers en fans. Al beseft iedereen dat het wel een stuk beter moet om een echte rol van betekenis te spelen in de eredivisie.

Lek

Verder liet Farioli weten dat hij baalde van het lek van zijn basisopstelling. De zes wijzigingen waren al ruim voor de wedstrijd bekend op alle mediaplatforms. "Dit soort dingen helpt ons proces niet, terwijl deze mensen betaald worden door onze club."

Tekst loopt door onder de video.

Ajax-coach Farioli over het lekken van de basisopstelling - NH Nieuws

Morgen heeft de selectie een dagje vrij en vanaf dinsdag is de focus op de return tegen Panathinaikos. Na de winst (0-1) van vorige week in Athene hoopt Ajax donderdag zich te plaatsen voor de play-offs van de Europa League. 

Zondag gaan de Amsterdammers op bezoek bij NAC Breda voor de tweede speelronde van de eredivisie.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52