Ga naar Content
Een Nederlandse politieagent, van achteren gezien, staat op de voorgrond met de knipperende blauwe lichten van een politieauto zichtbaar op de achtergrond tijdens de schemering.
Noord-Holland

112-blog | Bootje gezonken na aanvaring Noordzeekanaal • Lichaam aangetroffen langs water Amsterdam-West

12 augustus 2024, 10.03 uur · Aangepast 13 augustus 2024, 14.18 uur
Door: NH · Foto: AT5 / Luuk Koenen

Welkom in het NH Nieuwsblog van maandag 12 augustus. In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van het 112-nieuws uit de provincie.

12 augustus 2024, 22.02 uur

Bootje gezonken na aanvaring op Noordzeekanaal in Assendelft

Bij een aanvaring tussen twee bootjes op het Noordzeekanaal bij Assendelft is vanavond een bootje beschadigd geraakt en vervolgens gezonken. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse.

De in totaal negen personen die bij het ongeluk betrokken waren zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Naar het gezonken bootje wordt gezocht.

Foto: Inter Visual Studio / Koen de Boer

12 augustus 2024, 20.11 uur

Lichaam gevonden langs water in Amsterdam-West

Langs de oever aan de Houtmankade in Amsterdam-West is een lichaam aangetroffen. De omgeving is afgezet met een lint. De politie doet onderzoek naar de identiteit en de doodsoorzaak van de overledene.

12 augustus 2024, 19.28 uur

Fietser aangereden in Haarlem

Een fietser is op de Buitenrustlaan in Haarlem aangereden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met diegene gaat, is onbekend. De twee rijstroken richting de Paviljoenslaan zijn dicht. 

Fietser aangereden in Haarlem - Foto: Inter Visual Studio / Koen de Boer

12 augustus 2024, 22.41 uur

Twee gewonden bij botsing auto met vrachtwagen bij Schiphol

Bij een botsing tussen een personenauto en een vrachtwagen zijn vanavond twee gewonden gevallen. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeluk gebeurde iets na 17:00 op de kruising van de Fokkerweg met de Koolhovenlaan. De personenauto moet worden weggesleept. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren wordt uitgezocht.

Foto: VLN Nieuws

12 augustus 2024, 17.45 uur

Zwaargewonde na ongeluk met tractor

Een bestuurder van een tractor is vanmiddag in Zuidoostbeemster in de sloot terechtgekomen. Het slachtoffer is volgens de politie in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

12 augustus 2024, 16.46 uur

Meisje (14) aangerand door vier jongens op fatbikes in park Amsterdam-Oost

Een 14-jarig meisje is in juli aangerand door vier jongens op fatbikes in Park Frankendael in Amsterdam-Oost. De jongens spraken haar aan, waarna de tiener ineens vast werd gepakt en aangerand werd. Het meisje werd ook op de grond geduwd. De aanranding stopte toen de jongens verder het park in liepen, mogelijk omdat ze iemand hoorden of zagen.

De politie heeft vooralsnog niemand aangehouden. Het zou gaan om vier jongens tussen de 16 en 18 jaar. Volgens het signalement hebben ze een lichtgetinte huidskleur. Mensen die iets hebben gezien worden opgeroepen om hun informatie te delen.

12 augustus 2024, 15.19 uur

Uitslaande brand in Heerhugowaard onder controle

Op een bedrijventerrein aan de Foxtrot en Echo in Heerhugowaard is vanmiddag een uitslaande brand ontstaan. De brandweer had het vuur al snel onder controle en is aan het nablussen.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio waren er vlak voordat de brand werd gemeld werkzaamheden met zonnepanelen. Het is nog onbekend of er gewonden zijn gevallen. Vanaf de snelweg is een grote rookpluim te zien. 

12 augustus 2024, 13.32 uur

Schoten gelost in Venserpolder, twee aanhoudingen

De politie heeft vanochtend twee mannen aangehouden die verdacht worden van een schietpartij aan de Boeninlaan in Venserpolder. Volgens buurtbewoners werden er twee schoten gelost. De politie laat weten dat er niemand gewond is geraakt.