Ga naar Content

Onbewoond eiland te koop mét addertje onder het gras

Er staat een onbewoond eiland te koop in de Loosdrechtse Plassen. Een eigen eiland waar je kunt zwemmen, barbecueën, je bootje aanmeren. Met dit mooie weer klinkt dat als een droom, maar er zit wel een addertje onder het gras. 

Eiland met uitzicht - Foto: Veerman Makelaars

Florian Walch is de makelaar die het eiland in de verkoop heeft. "Met dit zonnige weer hebben we veel meer bezichtigingen op het eiland. Die doen we per boot. Overigens hebben we meerdere eilanden te koop. Dit is dan één van de goedkoopste voor 33 duizend euro, maar we hebben ook een eiland dat te koop staat voor 1 miljoen."

Tekst gaat door onder de kaart.

Met temperaturen zoals vandaag zoeken we graag verkoeling op of aan het water. Dat eilandje zal nu wel snel worden verkocht, zou je denken. Maar dat is niet per se het geval.

"Het eiland is uitsluitend bedoeld voor dagrecreatie. Er zijn geen voorzieningen zoals elektra, water of riolering. Je mag niets bouwen op het eiland en je mag er ook niet blijven slapen. Nou ja, je kunt natuurlijk wel stiekem in je bootje overnachten", zegt Walch.

Een tuin als Paleis Soestdijk

De eilanden die te koop staan komen beschikbaar uit vererving, of een huidige eigenaar wil het recreatie-eiland overdragen aan een nieuwe koper. 

Maar denk wel goed na, mocht je interesse hebben. "Nu met het mooie weer kan een eiland een impulsaankoop zijn, maar de meeste mensen nemen de tijd om te wikken en te wegen. Zo'n eiland vraagt ook onderhoud. Beplanting gaat woekeren als je daar niet goed voor zorgt. Eigenlijk wachten we voor dit eiland op de juiste persoon. Iemand die zich daar wel ziet zitten in de zomer met kinderen en kleinkinderen."

Een soort volkstuin zonder voorzieningen waar je alleen met de boot kan komen, dus. Walch schiet in de lach door de vergelijking. "Nou, je hebt dan wel een volkstuin zoals die van paleis Soestdijk, met het allermooiste uitzicht over de plas."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Gooise streekredactie

Meer nieuws uit 't Gooi?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi
🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]