Ga naar Content

NAC-Ajax gaat ondanks politiestaking door: "Goede gelegenheid om te laten zien dat het kan"

De politie gaat komend weekend actievoeren voor een beter pensioen en daardoor zijn er geen agenten aanwezig bij de wedstrijd die Ajax zondag speelt in Breda tegen NAC. De gemeente Breda laat weten dat de wedstrijd vooralsnog gewoon door gaat. "Dit is meteen een mooie gelegenheid voor de supporters om te laten zien dat voetbal zonder de aanwezigheid van de politie kan", laat een woordvoerder van de gemeente Breda aan AT5 weten.

Foto: Inter Visual Studio

De politie schrijft dat de acties niet bij het voetbalstadion plaats zullen vinden. Ook wordt het werk neergelegd rond de wedstrijd tussen FC Twente en Sparta, komende zaterdag.

Het uitduel van Ajax bij NAC staat voor zondag om 16.45 uur gepland. De bijeenkomsten van de politie beginnen een uur voor het eerste fluitsignaal en eindigen een uur na afloop van de wedstrijden.

De politie wil met de actie het kabinet in beweging krijgen. Brink roept het kabinet op om duidelijke stappen te zetten om het vroegpensioen voor politiemedewerkers mogelijk te maken.

De gemeente Breda laat weten dat de politie bij wedstrijden van NAC altijd al op de achtergrond aanwezig is. "In Breda geldt bij voetbalwedstrijden dat de politie waar mogelijk afwezig is, als dit kan. En ze zijn aanwezig als het moet. Daarbij werken we informatie-gestuurd: zo lang er geen informatie is die aanleiding geeft om de politie aanwezig te laten zijn, is de politie er niet. Op dit moment is er geen aanleiding of informatie die de aanwezigheid van de politie noodzakelijk maakt. Dus de wedstrijd zal ondanks de actie gewoon door kunnen gaan, tenzij er nieuwe informatie komt." 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]