Ga naar Content

Jaagt regen en onweer vannacht hitte de provincie uit?

Vandaag stijgen de temperaturen in Noord-Holland tot 30 graden in het Gooi en 25 graden aan de kust. Het blijft voorlopig droog, maar vanavond en morgenochtend neemt de kans op regen en onweersbuien toe. In een groot deel van het land geldt code geel vanwege het onweer, maar in Noord-Holland is dat vooralsnog niet het geval.

Foto: Marcel van Engelen

Vandaag wordt het warm in Noord-Holland, met temperaturen aan de kust rond de 25 graden en in het Gooi oplopend tot 29 à 30 graden. De dag zal benauwd aanvoelen door het gebrek aan wind. "Maar de echte warmte zit nog vooral in het oosten van het land", aldus weerman Jan Visser vanochtend op NH Radio.  

Voorlopig blijft het vandaag droog in het grootste deel van de regio, met slechts een kleine kans op buien tot vanavond. In de nacht en morgenochtend neemt de kans op regen en onweersbuien flink toe. In groot deel van Nederland geldt code geel vanwege de onweersbuien, maar in Noord-Holland is dat (nog) niet het geval. 

Rest van de week

Morgen wordt het iets minder warm, met temperaturen van 21 graden aan de kust en 25 graden verder landinwaarts. De wind zal zwak tot matig zijn.

Donderdag blijft het overwegend droog met af en toe zon, bij temperaturen tot 25 graden. Vrijdag neemt de kans op regen weer iets toe, maar in het weekend blijft het op de meeste plaatsen droog en vrij warm. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.