Ga naar Content

Defensie pompt 40 miljoen euro in Marinemuseum voor grootse verbouwing

Het Ministerie van Defensie stelt 40 miljoen euro beschikbaar om daarmee het Marinemuseum in Den Helder groots te kunnen verbouwen. Wat de plannen precies inhouden, is nog niet bekend, al geeft Defensie wel aan dat 'de bestaande gebouwen de basis blijven voor de vernieuwing'. In 2026 start de bouw van het 'nieuwe' Marinemuseum.

Foto: NH Media

Dit najaar starten de voorbereidende plannen al voor de verbouwing. "De bestaande gebouwen en faciliteiten voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd aan een goed en duurzaam museum", aldus Stichting Defensie Musea, waar het Marinemuseum deel van uitmaakt. Door de bestaande gebouwen te gebruiken, 'blijft het historisch karakter van het terrein behouden'.

Al voor de coronapandemie werd gesproken over een grote verbouwing van het Marinemuseum. Volgens die plannen zou het hele museum onder één dak komen, een wens die er al langer was. Door de pandemie en budgetproblemen kwam het er tot nu toe nooit van. Maar nu wordt er dus alsnog veel geld gestopt in een verbouwing van het Marinemuseum.

Of de huidige plannen lijken op die uit 2019, is nog niet bekend.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]