Ga naar Content
Een politievoertuig met zwaailichten staat achter rood-wit politielint op een plaats delict. Op het lint staat "Niet Betreden", wat aangeeft dat het gebied verboden is. De achtergrond is lichtjes wazig, wat de aanwezigheid van de hulpdiensten benadrukt.
Noord-Holland

112-blog | Overleden persoon aangetroffen in water in Amsterdam • Hilversummer (21) opgepakt voor gewapende overal

14 augustus 2024, 09.41 uur · Aangepast 14 augustus 2024, 20.49 uur
Door: Redactie · Foto: NH Media

Welkom in het NH Nieuwsblog van woensdag 14 augustus. In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van het 112-nieuws uit de provincie.

14 augustus 2024, 20.48 uur

Man raakt gewond bij straatroof in Amsterdam

Een man is vanavond overvallen op de Edmond Halleysteiger op IJburg. Hij raakte hierbij lichtgewond.

14 augustus 2024, 19.28 uur

Overleden persoon aangetroffen in water in Amsterdam

In het water bij de Transformatorweg in Amsterdam West is vanavond een lichaam aangetroffen. De hulpdiensten werden rond 18.00 uur gealarmeerd door een omstander die het lichaam had gezien. Meerdere ambulances en een duikteam van de brandweer werden opgeroepen, maar de persoon bleek al overleden. De politie is een onderzoek gestart.

14 augustus 2024, 13.54 uur

Hilversummer (21) opgepakt voor gewapende overal

Een 21-jarige man uit Hilversum is dinsdagmiddag aangehouden voor betrokkenheid bij de overval op een luxe horlogebedrijf in Opmeer. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit en meldt dat ook de vluchtauto is gevonden.

14 augustus 2024, 13.36 uur

Vrouw zwaargewond na auto-ongeluk

Een vrouw is aan het eind van de ochtend zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de A2. Het slachtoffer raakte op de afrit Ouderkerk aan de Amstel van de weg en sloeg over de kop. 
 

14 augustus 2024, 12.44 uur

Nepagent (18) betrapt bij babbeltruc in Alkmaar

De politie heeft gisteren een 18-jarige man uit Heerhugowaard gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een babbeltruc in de omgeving van Alkmaar, waarbij hij zich voordeed als een politieagent. Een oplettend slachtoffer ontving dinsdagmiddag een telefoontje van iemand die zich voordeed als een politievrouw. Deze zogenaamde agente gaf aan dat er een politieagent zou langskomen om sieraden en bankpassen op te halen. Het slachtoffer vertrouwde de situatie niet en nam contact op met de politie. Vervolgens werd er even later bij de meldster aangebeld door de verdachte. Een agent in burger heeft de man toen op heterdaad kunnen aanhouden.

14 augustus 2024, 10.39 uur

40 minuten vertraging op A1 richting Hilversum

Door een ongeluk op de A1 staat er een file van zes kilometer richting Hilversum. ANWB meldt dat er twee rijstroken zijn afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met zo'n veertig minuten vertraging.

14 augustus 2024, 10.09 uur

Vier auto's uitgebrand in Amsterdam

Afgelopen nacht zijn er op twee plekken in de stad in totaal vier auto's compleet uitgebrand. De eerste melding was rond 01.30 uur op Langswater in Amsterdam Nieuw-West. De brandweer was vrij snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto volledig in vlammen opging. Gezien het tijdstip wordt brandstichting niet uitgesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek

14 augustus 2024, 09.47 uur

Autobrand in Schardam, vermoedelijk brandstichting

Een BMW die geparkeerd stond aan de IJsselmeerdijk tussen Schardam en Scharwoude is gisteravond rond half elf helemaal uitgebrand. Vermoedelijk is de auto in de brand gestoken. Nadat de auto was geblust is de politie een eerste onderzoek gestart naar de afkomst van de auto. Nadat dit gebeurd was werd de auto beschouwd als een plaats delict.

Foto: Foto's: Inter Visual Studio