Ga naar Content

Beschonken Heilooër zonder rijbewijs vandaag voor de rechter, ongeval kostte Ruud (45) het leven

Onder invloed en zonder rijbewijs zou een man uit Heiloo twee jaar geleden een ernstig verkeersongeval hebben veroorzaakt in Sint Pancras. De 45-jarige Ruud Besseling uit Zuid-Scharwoude kwam hierbij om het leven. De strafzaak tegen de 33-jarige verdachte begint vandaag, bijna twee jaar na dato. 

Twee jaar geleden wordt op indrukwekkende wijze afscheid genomen van Ruud Besseling. Tientallen vrienden uit een supportersgroep van Ajax vormen een erehaag en brengen een laatste groet met fakkels. Ook sloten vijftien vrachtwagens van het Alkmaarse transportbedrijf waar Ruud werkte als planner zich aan bij de rouwstoet.

Bekijk hieronder beelden uit 2022 van de rouwstoet van mediapartner Streekstad Centraal.

Eerbetoon Ruud Besseling uit Zuid-Scharwoude - Dijk en Waard Centraal

Precies een week eerder in 2022 gaat het gruwelijk mis op De Helling in Sint Pancras. De destijds 31-jarige automobilist rijdt over de verbindingsweg tussen Alkmaar en Sint Pancras. Hij vliegt uit de bocht, schept een aantal fietsers en belandt ondersteboven in de sloot.

De 45-jarige Ruud Besseling komt onder de auto in de sloot terecht. Hij is er slecht aan toe en overlijdt even later in het ziekenhuis.

Tekst gaat verder onder de foto.

De Helling in Sint Pancras - Foto: Inter Visual Studio

De veroorzaker van het ongeluk probeert te vluchten, maar kan toch aangehouden worden door agenten. "Al snel na het ongeluk bleek dat de man had gedronken en geen rijbewijs heeft", vertelt een politiewoordvoerder terugkijkend op het dodelijke ongeval.

Lijst aan verdenkingen 

Maanden moet de familie van Ruud wachten op meer informatie. Twee jaar later dient vandaag de zaak in de Alkmaarse rechtbank.

De Heilooër moet zich verantwoorden vanwege verschillende verdenkingen. De lijst is lang: het veroorzaken van een ongeval waarbij iemand is overleden en een slachtoffer zwaar letsel is toegebracht, het rijden onder invloed van alcohol, rijden zonder rijbewijs en het verlaten van de plek van het ongeval.

De verdachte zat volgens het OM samen met zijn gezin in de auto. De andere inzittenden worden niet vervolgd voor het dodelijke ongeval. NH volgt de rechtszaak en doet later vandaag verslag.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook