Ga naar Content

Weerzien met AZ voor kersverse NEC'er Thomas Ouwejan uit Heiloo: "Hartstikke mooi"

Een nieuw avontuur voor Thomas Ouwejan. De 27-jarige voetballer uit Heiloo vervolgt zijn loopbaan bij NEC. Er staat zaterdag gelijk een bijzonder treffen op het programma, dan keert Ouwejan voor even terug bij de club waar het voor hem allemaal begon. "Toevallig dat we gelijk tegen AZ spelen."

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

"Het is een club met veel potentie", geeft Ouwejan aan over zijn nieuwe werkgever. NEC eindigde vorig seizoen als zesde in de eredivisie en speelde de bekerfinale tegen Feyenoord (1-0 verlies). "De plannen zijn ambitieus en dat sprak mij aan. NEC wil structureel in de subtop spelen en op den duur nog verder groeien."

Veel aanbiedingen

De afgelopen jaren speelde Ouwejan in Italië en Duitsland. Bij de oosterburen kwam hij drie seizoenen uit voor Schalke 04. "De afgelopen tijd kreeg ik veel aanbiedingen uit verschillende landen, maar na vier jaar buitenland wilde ik weer terugkeren naar Nederland. Daarnaast spreekt mij de voetballende stijl van de Nederlandse competitie aan." De opkomende linksback komt transfervrij over naar NEC en tekende voor drie seizoenen.

Tekst loopt verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De competitie is inmiddels één speelronde onderweg. Afgelopen weekend verloor NEC van FC Twente (1-2), en zaterdag gaan de Nijmegenaren op bezoek bij AZ. "Hartstikke mooi", geeft Ouwejan enthousiast aan. De Heilooër doorliep de jeugdopleiding van AZ en speelde vervolgens vierenhalf seizoen in de Alkmaarse hoofdmacht. "Afgelopen maandag was ik in Wijdewormer aan het kijken bij Jong AZ en daar spraken veel mensen mij erop aan. Verder kreeg ik de nodige berichtjes over de wedstrijd van aankomende zaterdag."

Niet wedstrijdfit

"Alleen weet ik nog niet of ik bij de selectie zit. Ik heb nu twee keer met de groep getraind en dat deed ik de afgelopen weken ook voor mezelf, maar ik ben nog niet wedstrijdfit. Uiteraard hoop ik dat ik er wel bij zit, alleen ben ik ook realistisch. Het duurt nog even voordat ik volledig fit ben."

Tekst loopt door onder de video (reportage van Ouwejan in zijn tijd bij Schalke 04).

Portret van Thomas Ouwejan bij FC Schalke 04 - NH Nieuws

In de winter van 2020 vertrok Ouwejan op huurbasis naar Udinese. Bij AZ raakte hij in die periode zijn basisplek kwijt. De toenmalige hoofdtrainer Arne Slot gaf de voorkeur aan Owen Wijndal. 

De wedstrijd tussen AZ en NEC begint zaterdagavond om 20.00 uur. De Alkmaarders wonnen afgelopen weekend van Almere City, 0-1. In dat duel pakte Maxim Dekker de rode kaart. De centrale verdediger is voor vier duels (waarvan één voorwaardelijk) geschorst, AZ gaat hier tegen in beroep.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52