Ga naar Content

Herman fietst van Noord-Vietnam naar Zuid-Thailand voor kinderopvang

Herman Kasper uit Edam staat een flinke rit te wachten. Samen met zijn 75-jarige neef gaat hij liefst 3.500 kilometer fietsen, van Noord-Vietnam naar Zuid-Thailand. Dat doen ze om geld op te halen voor een kinderopvang die Herman en zijn partner Mieke goed hebben leren kennen.

Herman fietst van Noord-Vietnam naar Zuid-Thailand voor kinderopvang - NH Nieuws

Avonturiers Mieke Boon en Herman Kasper zijn beiden de pensioenleeftijd gepasseerd en hebben nu tijd voor leuke en verre reizen. Ze komen graag in Vietnam en Thailand en hebben daar vriendschappen opgebouwd, onder andere bij een speciale kinderopvang in Zuid-Thailand. Het is eigenlijk meer dan een kinderopvang: het is een project voor kansarme kinderen die onderwijs krijgen, maar ook medische zorg. Momenteel heeft het project het lastig door tegenvallende inkomsten.

Mieke heeft er zestien jaar geleden een half jaar gewerkt. Na een scheiding stapte ze op het vliegtuig om te doen ze wat ze haar hele leven al wilde doen: vrijwilligerswerk in het buitenland. "Midden in het regenwoud ging ik kinderen lesgeven op kleine scholen. Superleuk om te doen. Het was een droom die uitkwam."

Tekst loopt door onder de foto's.

Herman vertrekt in oktober om begin november van Noord-Vietnam via Laos en Cambodja naar Zuid-Thailand te fietsen. Dat doet hij samen met zijn neef Dries van 75. Best een tocht, maar hij ligt er niet wakker van: "We hebben heel veel ervaring, we weten hoe het werkt. Dries fietst, ik fiets. We hebben dit jaar al meer kilometers gereden als dat we in Azië gaan rijden. We kijken niet op tegen de fysieke uitdaging."

Hij verwacht wel andere uitdagingen: "Kapotte fietsen bijvoorbeeld, lekke banden, waar gaan we slapen?" Maar hij heeft vooral positieve verwachtingen: "Hele leuke mensen ontmoeten, lekker eten en een prachtig landschap. We zijn van plan om er 150 procent van te gaan genieten."

Via deze link kan je Herman steunen en is er meer informatie over het project te vinden. 

Foto: NH

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]