Ga naar Content

Verdachte opgepakt na melding van explosief in koffertje en auto

Huizen en winkels op de Kleine Drift in Hilversum zijn donderdagmiddag ontruimd, nadat de politie een melding kreeg dat er explosieven in een auto en in een koffer zouden zitten. Dit bleek niet het geval. Een man, die zelf ook de politie belde over de explosieven, is opgepakt en wordt verhoord. 

Team Explosieven Veiligheid onderzoekt koffer op straat. - Foto: Caspar Huurdeman Fotografie

De politie ontving vanmiddag een melding dat een verward persoon een koffer op straat had gelegd en was weggelopen. Toen omstanders hadden gevraagd of hij de koffer mee wilde nemen, ontkende de man dat de koffer van hem was. 

Het incident gebeurde donderdagmiddag op de Kleine Drift in Hilversum. De man met de koffer had ook zelf de politie gebeld. Omdat er mogelijk explosieven in de koffer zouden zitten heeft de politie omliggende huizen en winkels ontruimd. 

De koffer bleek uiteindelijk ongevaarlijk. Politie Gooi en Vechtstreek laat via X weten dat de bestuurder is aangehouden en meegenomen voor onderzoek en verhoor. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.