Ga naar Content

Politie waarschuwt voor nepagenten aan de deur in Wervershoof

De politie waarschuwt, met name ouderen, voor nepagenten aan de deur in het West-Friese dorp Wervershoof. Daarover zijn deze week meerdere meldingen binnengekomen. De nepagenten hebben het op bankpassen, contant geld en sieraden gemunt van de bewoners die ze benaderen. Er zijn voor zover bekend geen slachtoffers.

Politiefoto, foto ter illustratie - Foto: Inter Visual Studio

Aan het bezoek van een nepagent gaat een telefoontje vooraf. Daarin zeggen de daders dat er in de buurt is ingebroken en bieden ze aan om waardevolle spullen of contant geld in huis veilig op te bergen.

Dat gebeurde ook deze week bij meerdere bewoners in Wervershoof, maar dankzij hun oplettendheid trapten zij er niet in en schakelden ze de politie in. Toch waarschuwt de politie voor deze babbeltrucs in het West-Friese dorp.

Hang op en maak melding

De politie zal daar nooit om vragen, zegt een politiewoordvoerder. "De politie gaat nooit op deze manier te werk. Word je gebeld door iemand die zich voordoet als een agent en vertrouw je het niet? Hang op en maak een melding bij de politie."

Als er een nepagent voor de deur staat, is het advies om niet open te doen en 112 te bellen. "Of vraag een agent die bij je aan de deur staat altijd om zijn of haar politielegitimatiebewijs. Laat een agent die zich niet kan identificeren niet zomaar binnen."

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.