Ga naar Content

Amstelveense wielrenner Enzo Leijnse wil zich laten gelden bij Vuelta-debuut

Voor de eerste keer in zijn wielerloopbaan staat Enzo Leijnse aan de start van een grote wielerronde. Vandaag doet de 23-jarige Amstelvener mee aan de Vuelta. "Dit is een hele mooie kans en het wordt een geweldige ervaring."

Foto: Team DSM

"Ik weet nog niet zo goed wat ik ervan kan verwachten", laat Enzo Leijnse vanuit Portugal weten. De Vuelta start vandaag met een tijdrit in Lissabon. "Ik ben zeker niet van plan om achterin het peloton te fietsen de aankomende weken. Daarnaast liggen de twee tijdritten mij wel, dus daar verwacht ik veel van mezelf."

Van Lissabon naar Madrid

De Ronde van Spanje begint met drie etappes in Portugal en daarna trekt de rode karavaan verder door Spanje. In totaal zijn er 21 etappes, waarbij de Vuelta eindigt in Madrid met een tijdrit.

Tekst loopt verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Dit seizoen heb ik de nodige stappen gemaakt", geeft Leijnse aan over zijn progressie. De Amstelvener rijdt voor Team dsm-firmenich PostNL. "Ik heb me vooral ontwikkeld op fysiek vlak en beschik over meer ervaring." De afgelopen jaren stond Leijnse aan de start bij koersen als Critérium du Dauphiné, Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik. 

Meer fietsuren

"De laatste maanden train ik ook langer en harder dan voorheen. Simpelweg door meer uren op mijn fiets te zitten. Dat betekent dat ik nu zo'n 25 uur per week fiets en daarnaast doe ik nog aan krachttraining."

Tekst loopt verder onder de foto.

Enzo Leijnse op z'n tijdritfiets - Foto: Orange Pictures

"Ik fiets als knecht vooral voor klassementsrenner Max Poole (klassementsman, red.) en sprinter Pavel Bittner." Naast Leijnse is er met Julius van den Berg nog een Noord-Hollander actief in Spanje namens Team dsm-firmenich PostNL. "We zijn kamergenoten en inmiddels kennen we elkaar wel vrij goed."

De tijdrit van vandaag gaat over twaalf vrij vlakke kilometers. Leijnse rolt om 20.01 uur plaatselijk tijd van het startpodium en Van den Berg doet dat om 17.49 uur. In Portugal is het een uur vroeger dan in Nederland.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52