Ga naar Content

Grote brand geblust in winkelcentrum Alkmaar, twee aanhoudingen

Bij winkelcentrum de Mare aan de Europaboulevard in Alkmaar is gisteravond een grote brand geblust. Twee minderjarigen zijn aangehouden op verdenking van brandstichting. Er zijn geen gewonden gevallen, wel zijn twee mensen nagekeken door de ambulancedienst vanwege het inademen van rook.

Grote brand in winkelcentrum Alkmaar - NH Nieuws

De brand brak rond 19.30 uur uit. Om 21.30 uur was de brand nog niet onder controle. Het vuur is ontstaan bij winkel 'Kik', en sloeg over naar het naastgelegen pand, aldus de Veiligheidsregio. Tientallen appartementen zijn ontruimd. Bewoners van vijf woningen konden niet terug naar hun huis, zij zijn elders opgevangen.

De politie onderzoekt nog of de twee minderjarigen daadwerkelijk de brand hebben gesticht. Vrijdagavond was koopavond, daardoor was het erg druk in het winkelcentrum. 'Geef hulpdiensten de ruimte', was het verzoek. 

Een verslaggever ter plaatse zag dat er veel mensen stonden te kijken: "Veel jongeren die het wel spannend lijken te vinden, maar ik zie ook bezorgde gezichten. Je ziet ze denken: 'Wat is hier gebeurd?'"

Angstig

Twee vrouwen laten weten dat ze bij een nabijgelegen restaurant aan het eten waren toen het gebeurde. "Het was doodeng. Er was zoveel zwarte rook. T-shirt voor m'n neus en naar buiten. Was heel angstig, je ziet niks en kan niet ademhalen."

De brandweer heeft sloopwerkzaamheden moeten verrichten tijdens het blussen.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play