Ga naar Content

Dag van uitersten voor AZ'er Kees Smit: "Was wel verrast"

Een dag met een lach en een traan. AZ'er Kees Smit hoorde op deze vrijdag dat hij voor de eerste keer tot de voorselectie van Jong Oranje behoort, maar verloor later op de avond met 6-0 van Den Bosch. "Het elftal viel helemaal uit elkaar."

Een dag met een lach en een traan voor AZ'er Kees Smit - NH Nieuws

"Ondanks de uitverkiezing ben ik nu teleurgesteld", laat Kees Smit weten over de tegenstrijdige dag. De 18-jarige middenvelder uit Heiloo hoorde zijn plek in de voorselectie van Jong Oranje in de bus richting Den Bosch. "Het gaf me een trots gevoel, want er stonden mooie namen tussen. Eigenlijk was ik wel verrast."

Lange busrit

Met veel zelfvertrouwen reisde Jong AZ naar de hoofdstad van Noord-Brabant. Eerder deze week wonnen de Alkmaarse talenten de seizoensopening met 6-1 van Roda JC. Vanwege de verkeersdrukte duurde de busrit bijna vier uur naar Den Bosch, waardoor de ploeg van Leeroy Echteld vrij laat arriveerde bij het stadion. "Dat heeft er niks mee te maken", aldus Echteld over het 6-0 verlies. De teambespreking deed de oefenmeester zelfs in de bus.

Tekst loopt verder onder de video.

Trainer Leeroy Echteld zag dat Jong AZ zich liet afbluffen - NH Nieuws

Echteld: "Het grote verschil met die wedstrijd tegen Roda JC was dat veel jongens vandaag voor het eerst in een groot en vol stadion moesten spelen. We hebben ons vandaag laten afbluffen."

Wedstrijdverloop

Binnen het half uur keek Jong AZ in De Vliert al tegen een 3-0 achterstand aan en dat was gezien het spelbeeld terecht. Aanvallend brachten de jonge AZ'ers weinig en achterin was het een gatenkaas. In de tweede helft liet FC Den Bosch met nog eens drie treffers geen spaan heel van de Alkmaarse bezoekers. Daarbij speelde Jong AZ bijna veertig minuten met een man minder door een rode kaart voor Jeremiah Esajas.

Door deze nederlaag staat Jong AZ na twee speelronden op drie punten. Op maandag 26 augustus komt FC Dordrecht op bezoek.

Tekst loopt verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Op vrijdag 30 augustus maakt bondscoach Michael Reiziger zijn definitieve selectie bekend. "Ik denk niet dat ik in de definitieve selectie zit", is de verwachting van de bescheiden Smit. Naast de Heilooër zijn ook nog vijf andere AZ'ers geselecteerd: Wouter Goes, Rome-Jayden Owuso-Oduro, Ernest Poku en Myron van Brederode.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52